Pelikán si oddechl: O tendr na náramky pro vězně má zájem osm firem

Praha – Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) oznámil, že se do tendru na elektronický monitoring vězňů přihlásilo osm zájemců. Komise nyní bude zkoumat, jestli všechny přihlášené firmy splňují požadované podmínky.

Do předchozího výběrového řízení na takzvané náramky se nepřihlásil nikdo. I proto si prý Pelikán oddechl, že se přihlásilo tolik zájemců „Uvidíme, zda splnili kritéria a zda nám tam někdo zbyde," dodal v nadsázce. Předpokládaná cena veřejné zakázky je 100 milionů korun bez DPH.

Ten, kdo tendr vyhraje, by měl dodat nejen samotné náramky, ale také zajistit jejich provoz prostřednictvím monitorovacího centra a zajistit servis náramků. Kromě toho bude také školit potřebný personál.

Zařízení má hlídat domácí vězně, uvažuje se i o jeho využití při nahrazení vazby či posílení ochrany obětí trestné činnosti. Poté, co do původně vypsaného tendru nepřišla žádná nabídka, připustil náměstek pro trestní politiku Vladimír Zimmel, že tendr mohl být pro uchazeče příliš technologicky náročný vzhledem k možnému výdělku.

Rezort už dříve uvedl, že se tentokrát rozhodlo pro formu soutěžního dialogu. V popisu zakázky upozornilo, že v této fázi zatím není schopno vymezit technické podmínky a právní i finanční požadavky na dodavatele.

„Jediné, co je zadavatel schopen definovat, je, že předmětem (či spíše účelem) plnění veřejné zakázky je pořízení komplexního elektronického monitorovacího systému osob pro trestní justici včetně zajištění podpory tohoto řešení," napsalo.

Související

Ministerstvo spravedlnosti ČR

Izraelská firma SuperCom nedodala Česku elektronické náramky, monitoring odsouzených ohrožen

Izraelská firma SuperCom nedodala objednanou novou sadu 120 elektronických náramků pro odsouzené. Podle Probační a mediační služby (PMS) kvůli tomu hrozí přechodné omezení monitoringu a jeho nahrazení namátkovými kontrolami probačních úředníků. ČTK o tom dnes informoval mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka a dodal, že PMS se již připravuje i na variantu vypsání nové veřejné soutěže.

Více souvisejících

elektronické náramky Robert Pelikán tendr

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy