Co v tom Bruselu sakra pijete? Tohle je šílené, naštval se Topolánek

Praha - Bývalý premiér Mirek Topolánek ostře zhodnotil proběhlou klimatickou konferenci. Podotkl, že má rád absurdní dramata, a pařížský globální závazek udržet „globální oteplování“ pod hranicí 2°C k takovým námětům pro dramatiky podle něj nepochybně patří.

"Myslím, že bychom mohli přidat k tomuto ambicióznímu a smělému cíli ještě jednu adekvátní globální metu. Zvýšení rychlosti rotace Země kolem vlastní osy tak, aby jeden siderický den neměl pouze 23 hodin, 56 minut a 4,091 sekund, ale abychom dostáli germánské přesnosti a zarovnali to na 24 hodin si lidstvo zaslouží! To je cíl hodný globálního pohledu, pozornosti a vzniku podobného aktivistického tělesa jako je IPCC. Třeba Global Organisation for Rotation of the Earth – GORE. Taková Al Gore," podotkl v komentáři na serveru Echo 24 ironicky expremiér a jako druhý návrh zmínil, že by EU mohla zůstat lídrem celého procesu a realizovat snížení emisí CO2 o 150 % do roku 2150. 

"Současná situace v oblasti boje s klimatickými změnami je charakterizována čtyřmi pohledy: zatímco pesimista – klimatický alarmista – vidí tmu v tunelu, optimista – zachránce světa – světlo na konci tunelu, tak my – realisté – vidíme světla protijedoucího vlaku. Ten čtvrtý pohled reprezentuje strojvůdce toho vlaku, který vidí tři pitomce motající se na kolejích," píše Topolánek a sám sebe se ptá, proč se politici, ale i vědci v otázkách klimatu tak rádi mýlí a proč jim to tak vyhovuje. 

"Alespoň dvakrát během každého století někdo oprašuje staré malthusiánské teorie o vyčerpatelnosti zdrojů. Římský klub, Bildenberg, NGO typu Greenpeace, IPCC atd. Malthus ve své době předpověděl chmurnou budoucnost londýnské City. Do Londýna v té době přivážely dřevěné uhlí pro vytápění z venkovských oblastí koňské povozy. Koně znečišťovali úzké uličky Londýna a Malthus spočítal, že kobylince budou dosahovat za několik desítek let do prvního patra budov. To se nestalo, že? Dřevěné uhlí bylo nahrazeno kamenným uhlím ..., a tak to šlo pořád dál. Naučili jsme se štěpit atom. Takzvaný Hubbertův ropný zlom se pravidelně posunuje v čase s nově nalezenými rezervami. Jsou nacházeny stále nové a nové zdroje konvenčního i nekonvenčního plynu. Někdy snad zkrotíme i jadernou fúzi. Nepochybuji o tom, že včas. Šedá kůra mozková plus inovace proti návratu na stromy a popírání fyziky a ekonomiky," pokračuje Topolánek a upozorňuje na ekonomickou teorii kaskád. 

Následně připomněl skandál Climategate v roce 2009, kdy zveřejněné soukromé e-maily mezi hlavními vědci IPCC prokázaly, že v zákulisí permanentně intrikovali, jak se zbavit pro „společný cíl" nepohodlných odborných článků, jak snižovat reputaci vědců s jiným názorem a jak upravovat data v jejich studiích k vytvoření „dobrého dojmu". 

Západním zemím podle něj zmizel po pádu železné opony viditelný nepřítel, z politiky se vytrácí ideologie, silná témata absentují, nevidíme ani výrazné osobnosti jako Reagan, Churchill, Thatcherová. Politici ale prý pracují profesionálně se dvěma hlavními emocemi lidí, hrozba a naděje, a zneužívají tématu globálního oteplování, představují „lidu" substitut chybějící ideologie, novou hrozbu, nového nepřítele, aby jim umělým řešením mohli nabídnout novou naději. 

"Apokalyptické scénáře mají velkou setrvačnost a tuhý kořínek. Proteče hodně vody v Labi a utratí se bilióny eur, než i němečtí občané odmítnou platit tuhle nákladnou a nebezpečnou hru. Doufejme, že do té doby se nebudeme zmítat v nějakém válečném konfliktu, globálním nedostatku, chudobě. Německá Energiewende, další návrhy ministra Gabriela a jeho rádce pana Backeho a v kontextu rusko–německého paktu rozšíření Nord Streamu představují pro střední Evropu smrtelné nebezpečí. Ještě, že už jsem skoro v důchodu. U toho, až se bude vyšetřovat, kdo se globálně klimaticky mýlil a kdo měl zdravý selský rozum a přirozenou míru skepticizmu, u toho vy už dědečku naštěstí nebudete..." píše dále Topolánek.

Závěrem upozorňuje, že ke změnám klimatu docházelo, dochází a docházet bude. Jediným řešením je podle něj adaptace na tento stav a pro lídry konzervativní zásada: „Předat zemi těm po mně ve stejném, či lepším stavu, než jsem ji přebral". "Nevím, jestli Německo, tedy EU zcela zrealizuje svůj pološílený plán. Doufám že ne. Platí totiž známý citát Miltona Friedmana: „Žádný oběd není zadarmo". Dnes existují minimálně dvě další, nové hrozby, dva nové jevy; problém migrace a Islámský stát. To by mohlo vrátit EU na správnou cestu, identifikovat nové hrozby a noví lídři by mohli lidem dát novou naději. V opačném případě nám budiž nebe milostivo!" uzavřel.

Související

Mirek Topolánek

Na prezidenta Svazu průmyslu a dopravy kandiduje Topolánek, Rafaj, Palát a Wojnar

Kandidáty na prezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR jsou bývalý premiér Mirek Topolánek, současný viceprezident svazu Jan Rafaj, člen jeho představenstva Miroslav Palát a bývalý prezident Sdružení automobilového průmyslu Bohdan Wojnar. Informace serveru e15.cz dnes ČTK potvrdila mluvčí svazu Tereza Šebestová. Nový prezident nahradí Jaroslava Hanáka, který byl ve funkci 12 let.

Více souvisejících

Mirek Topolánek Klimatický summit v Paříži (2015)

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy