Zemanova mlátička: Co víme o muži, který ve volebním štábu napadl novináře?

Praha – Víkendové volby negativně poznamenal incident, kdy akreditovaný novinář napadl jiné novináře, kteří natáčeli kolaps zřejmě silně opilého muže a následný zásah rychlé lékařské pomoci v TOP hotelu, kde měl sídlo předvolební štáb prezidenta Miloše Zemana. Kdo je onen muž, který novináře velmi nevybíravě napadl, rozebírá investigativní novinář Jaroslav Kmenta v článku “Zemanův boxer” vydělává s pomocí státu.

Incidentem, ke kterému došlo v sobotu po vyhlášení výsledků voleb, se zabývá policie. Karel Slezák akreditovaný jako novinář napadl reportéry, kteří natáčeli kolaps jiného, zřejmě opilého, novináře.

Právě postavou Karla Slezáka se zabývá Kmenta ve svém textu zveřejněném na sociálních sítích. „Tento muž o sobě tvrdí, že je novinář. To je pravda jen z malé části. Jako novinář působí v médiu Pražský zpravodaj (noviny pro Prahu a střední Čechy). Jinak je to bývalý boxer a hlavně podnikatel, který dělá byznys s pomoci některých státních institucí,“ vysvětluje.

„Pan Karel Slezák je externí spolupracovník,“ potvrdil serveru EuroZprávy.cz Aleš Fritscher. „Jako vydavatel se distancuji od tohoto jednání a věřím, že pan Karel Slezák celou záležitost řádně vysvětlí. Opakuji ještě jednou, že se distancujeme od tohoto chování a nepovažujeme ho za přípustné, ale za osobní selhání při řešení sporu,“ dodal Fritscher.

Kmenta také poukazuje na to, že Slezákovo jméno se vyskytuje v archivech bývalé Státní bezpečnosti. „Ale nebyl evidován jako spolupracovník či jako kádrový důstojník. V záznamech se hovoří o tom jen o tom, že byl prověřovanou osobou II. Správy (kontrarozvědky) pod krycím jménem Karel,“ vysvětluje novinář.

Zmiňuje také jeho podnikatelské aktivity a netransparentnost jeho firmy, která má v obchodním rejstříku od roku 1991 jen dvě listiny. „Z jednoho takového záznamu vyplývá pouze to, v roce 2007 vykazovala firma výkony kolem 2 milionů korun. Slezákova firma uvádí na svých webových stránkách, že 'pořádá koncerty klasické hudby na vysoké umělecké úrovni',“ cituje novinář.

Píše také, že jeho firma pořádá koncerty na a prestižních místech Prahy, jako jsou například Pražský hrad, Rudolfinum, Klementinum a kostely na Starém Městě. „Pořádáme také koncerty k významným událostem, jako bylo výroční zasedání MMF, summit NATO, návštěva Královny Alžběty II., dánského prince Henrika II. Atd.,“ dodala firma. Hlavními hvězdami jejich programů jsou Jan Dvorský a Barbara Slezáková. „Barbara Slezáková je dcera Karla Slezáka. Je sopranistka. Absolvovala Hudební fakultu AMU v Praze. V premiéře opery L.Fišera “Lancelot” ztvárnila hlavní ženskou roli Sandriny. Od roku 2001 hostuje ve Státní opeře v Praze. Koncertně vystupuje jako sólistka Opery Ars Magna v České republice (cyklus koncertů ve Španělské synagoze v Praze) i v zahraničí (Německo, Itálie, Švýcarsko),“ pokračuje Kmenta.

„Slezákova firma pořádá zejména Vánoční koncerty a využívá k tomu význačná historická místa, které jsou v převážné míře majetkem státu. Jde třeba o sál Klementinum v Zrcadlové kapli, nebo v Kostel Sv. Tomáše, nebo v Kostel Sv. Salvátora,“ zdůrazňuje novinář s tím, že na jednom koncertu tak lze vydělat až 160 tisíc korun. „Za devět koncertů jde tedy o částku 1,440.000 korun. Nájemci (tedy státu) z toho firma zaplatím 90 tisíc korun bez DPH. Pro Slezáka je to dobrý byznys. Firma tak může získat pro sebe a na zaplacení účinkujících cca 1,3 milionů korun. Podotýkám, že tohle je jen odhad na základě obvyklé ceny vstupenek a míst k sezení v sále,“ vysvětluje.

Cituje také z několik let starého rozhovoru, ve kterém moderátor Jan Rosák zpovídal nejen Slezáka, ale i bývalého boxera Rostislava Osičku. „Karel je vynikající chlapík. Je velmi nadaný boxersky, taky po stránce kumštu. Takže si naprosto rozumíme,“ řekl tehdy o Slezákovi Osička.

Související

Více souvisejících

Jaroslav Kmenta prezidentské volby 2018 novináři Napadení novinářů ve štábu Miloše Zemana (27.1.2018) Karel Slezák

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko ještě víc zvýší výrobu zbraní. Kvůli americké podpoře Ukrajiny

Ve středu ruský ministr obrany Sergej Šojgu nařídil zvýšení výroby zbraní s důrazem na urychlení dodávek pro konflikt na Ukrajině. Toto rozhodnutí přichází týden poté, co americký prezident Joe Biden podepsal nový vojenský balíček v hodnotě desítek miliard dolarů jako pomoc pro Kyjev.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy