Sazka výhry normálně vyplácí, tvrdí Hušák

Praha - Přestože se v poslední době vyskytla řada informací o tom, že Sazka nevyplácí řádně výhry a některé terminály odmítají přijímat sázky, generální ředitel společnosti Aleš Hušák to popírá. Normálně fungujeme, zopakoval několikrát v nedělním pořadu ČT Otázky Václava Moravce.

„Každá společnost funguje na základě důvěry, u sázkové to platí ještě ve větší míře. Rozumím sázejícím, že vnímají to, co se okolo Sazky děje. Radost z toho nemám, ale neumím s tím nic dělat. Nicméně potvrzuji, že výhry vyplácíme a naše společnost normálně funguje,“ ujistil Hušák a toto tvrzení během pořadu ještě několikrát zopakoval.

Agentura Mediafax má však informace o tom, že celá řada terminálů Sazky byla v uplynulém týdnu „mimo provoz“. A podle údajů prezentovaných Českou televizí dosáhly tržby za středeční slosování Sportky pouze zhruba polovinu obvyklé částky.

„Od začátku roku jsme na velkých výhrách vyplatili stovky milionů korun. Na centrále v současné době evidujeme dvě výhry před splatností, čekáme na ustanovení správce. A pak je tam jedna větší výhra, kterou splácíme postupně. Ale splacena bude,“ ubezpečil Hušák. K tomu, zda se jedná o lednovou výhru 103,4 milionu korun, která náleží sázejícímu z jižních Čech, se šéf Sazky odmítl vyjádřit s tím, že mu to zakazuje loterijní zákon.

V současné době probíhá správní řízení o odebrání licence Sazce k loterijním hrám ze strany ministerstva financí. „Dlouho jsme vyčkávali, ale pak se nám začaly scházet podněty od výherců i ze samotné společnosti,“ uvedl Karel Korynta, ředitel Státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi. „Ty případy počítáme v jednotkách, částky, o které jde, se pohybují v řádu milionů korun. Další stížnosti se týkají toho, že někomu nebyly přijaty sázky, někomu zase bylo v případě výhry řečeno, ať si pro ni zajede na centrálu,“ upozornil Korynta. „Řízení necháváme zatím otevřené, Sazce jsme nechali lhůtu do 8. dubna,“ doplnil.

Související

Více souvisejících

Sazka Aleš Hušák

Aktuálně se děje

před 39 minutami

Aktualizováno před 47 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy