Obchodníkům o víkendu vzrostly prodeje dětského a papírenského zboží

Obchodníkům za uplynulý víkend vzrostly prodeje dětského oblečení, obuvi a papírenského zboží. Nejednalo se ale o panické nákupy, uvedli na dotaz ČTK zástupci vybraných obchodních sítí. Zmíněný sortiment je z nařízení vlády ode dneška v kamenných obchodech zakázáno nabízet.

Obuvnický řetězec Baťa evidoval uplynou sobotu a neděli zhruba dvojnásobné prodeje ve srovnání s předchozími víkendy. "Podobně vysoké nárůsty jsme zaznamenali při plném otevření obchodů před Vánocemi," řekla manažerka marketingu společnosti Baťa Denisa Jandová. S ohledem na nové opatření připravuje firma pro zákazníky novou službu, kdy se budou moci zákazníci přes video hovor spojit s odborníkem, který jim s výběrem dětské obuvi poradí, uvedla dále Jandová. Na webu Baťa chystá i stránku s doporučeními, jak při výběru bot pro děti správně postupovat.

Zvýšený zájem o dětské oblečení, obuv a papírenské zboží o víkendu sledovala také společnost Globus ve všech svých hypermarketech. Podle mluvčí firmy Lutfii Volfové zároveň trvá vysoká poptávka po ochranných pomůckách, zejména respirátorech a rouškách.

V prodejnách Tesco stoupl zájem o papírenský sortiment nebo dětské oblečení podle mluvčího společnosti Václava Koukolíčka v řádu desítek procent. Drobný nárůst Tesco sledovalo také u čerstvých potravin, podle Koukolíčka je však tento trend ke konci týdne běžný.

"Prodeje sortimentních skupin, které jsou ke dnešku zakázané, včera (v neděli) vzrostly pouze mírně o jednotky až desítky procent. Žádnou paniku jsme nezaznamenali, dalo by se říci, že jsme v prodejnách měli běžnou neděli," uvedl ředil komunikace obchodů Albert Jiří Mareček.

Vláda kvůli zamezení šíření koronaviru od 22. října zakázala maloobchodní prodej. Krátké, zhruba třítýdenní rozvolnění, kabinet povolil v prosinci. Následně od 19. ledna povolil provoz prodejcům dětských oděvů a obuvi a papírenského zboží. Rozhodnutí vládní představitelé zdůvodnili tím, že po zboží z těchto obchodů vzrostla po Novém roce poptávka. Do škol se tehdy vrátily děti z prvních a druhých tříd základních škol.

Související

Více souvisejících

Obchody oděvy obuv

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy