Jízdní kolo pod stromeček? Cena těchto modelů vám vyrazí dech

Paříž - Luxus dorazil i mezi jízdní kola. Městská smetánka v Paříži, Miláně či Tokiu se chce pochlubit nejnovějšími modely, které připomínají spíše automobily. Nejen vzhledem, ale i cenou.

Módní dům Hermes tak ve Francii začal vyrábět model nazvaný Flaneur, který si můžete zakoupit za 8100 eur (220.000 Kč). Vzhled je zcela klasický, avšak kolo má karbonový rám, osm rychlostí a řemen, jehož pohyb je tichý a čistý.

"Toto jízdní kolo se setkává s velkým úspěchem jak u zákazníků, kteří jsou zvyklí nakupovat u naší společnosti, protože vyhovuje jejich stylu, ale také u vyznavačů cyklistiky, kteří v něm nacházejí cosi nového," říká generální ředitel Hermes Horizons François Doré.Italský výrobce luxusních jízdních kol 43 Milano se spojil se společností Pininfarina zaměřující se na design a vývoj karoserií pro automobily a uvedl na trh model z chromované oceli za 8400 eur (227.000 Kč), vybavený diskrétním elektrickým motorem a inspirovaný automobilem Pininfariny z 30. let minulého století.

"Kožený potah použitý na sedlo a řídítka je inspirován interiérem automobilu," vysvětluje Paolo Pininfarina, prezident podniku založeného jeho dědečkem Gian-Battistou "Pinin" Farinou. Jde o limitovanou kolekci určenou pro vedoucí pracovníky, kteří žijí v centru města, kde jsou ulice většinou ucpané.

Zdroj: YouTube

Jízdní kolo, jehož předchůdce, draisinu, vynalezl německý baron Karl von Drais v roce 1817, se v polovině 20. století stalo lidovým dopravním prostředkem. Dnes je však také luxusním doplňkem. Mercedes Benz, Porsche, Maserati, Lamborghini a Ferrari mají své luxusní modely velocipédů.Za 1450 eur (40.000 Kč) můžete mít model Siegfried od firmy Schindelhauer s hliníkovou konstrukcí. Za model Ludwig 18 zaplatíte dvojnásobek.

V Tokiu nabízí verzi z mahagonového dřeva pocházejícího z Hondurasu výrobce jachet Sueširo Sano. "Chceme ukázat, že výkony těchto kol jsou stejné jako kol z karbonového vlákna," říká. Jeho modely jsou drahé: za zhruba 14.500 eur (392.000 Kč).

Související

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.
Ilustrační foto

Kiwi se potýká se ztrátami. Propustí stovky zaměstnanců

Brněnská společnost Kiwi.com, specializující se na vyhledávání letenek, prochází významnými změnami. Přestože firma v roce 2022 zaznamenala růst o více než sto procent a dosáhla příjmů přesahujících šest miliard, stále se potýká s ročními ztrátami. V minulém roce byly náklady o téměř půlmiliardu vyšší než příjmy. 

Více souvisejících

firmy cyklisté

Aktuálně se děje

před 8 minutami

Volodymyr Zelenskyj (Ukrajina)

Západ se bojí, říká Zelenskyj s ohledem na válku na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev. 

před 29 minutami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Češi nepovolili Rakušanům další překvapení. Porazili je 4:0 a čtvrtfinále mají jisté

Poté, co nejprve Rakušané potrápili Švýcary (4:5) i Kanaďany (6:7 po prodloužení) a posléze dokázali porazit Finsko 3:2, se naši jižní sousedé v pátek večer v pražské O2 Areně představili proti svěřencům kouče Radima Rulíka. Ten své mužstvo na nevyzpytatelného soupeře připravil, a i když především druhá třetině herně nebyla podle českých představ, výsledkově k žádnému překvapení tentokráte naštěstí nedošlo. Utkání dospělo k české výhře 4:0.

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

včera

včera

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

včera

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Pellegrini: Fico si útok pamatuje a po atentátu byl při vědomí. Ve hře je převoz do Bratislavy

Lékařské konzilium by mělo v pondělí rozhodnout o další léčbě postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica, který po středečním atentátu podstoupil ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici pětihodinovou operaci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy