V jednoduchosti je krása: 5 důvodů, proč firmy sází na kovové nápisy a loga

Kovové nápisy, štítky a loga nabízí kombinaci estetiky, odolnosti a dlouhé životnosti. Což jsou přesně hodnoty, na které firmy stále častěji sází. Proto kov vede nejen u technického a průmyslového značení, ale podtrhne také originalitu výrobku a jeho design. Na první pohled kovové nápisy a loga zaujmou pozornost, působí bytelně, ale zároveň elegantně. Přečtěte si, kde všude se s kovovými nápisy a štítky setkáte a jaké jsou jejich hlavní přednosti.

Výborná odolnost a dlouhá životnost

Hlavní výhodou kovových štítků je především vysoká odolnost a dlouhá životnost. Ať už sáhnete po štítku z ušlechtilé nerezové oceli, hliníku nebo mosazi, všechny si poradí s extrémními povětrnostními vlivy, jsou odolné vůči chemickým čističům nebo UV záření. Štítky z nerezové oceli odolávají také mechanickému poškození a vydrží i extrémně vysoké teploty až do 350 °C. Proto se s nimi často setkáte u průmyslového značení a technických štítků.

Nerezovými štítky jsou označené například i horkovzdušné balony, kde musí značení přestát nejen náročné podmínky, které panují ve výšce až 1 km nad zemí. Vydrží i případnou havárii balonu nebo třeba drsnější přistání. Údaje na štítky z nerezové oceli se dají vyrazit jako zahloubené nebo vystouplé, gravírovat laserem nebo vyleptat. Štítek si díky tomu v každé situaci zachová svou čitelnost.

Luxusní vzhled a různé možnosti zpracování Luxusní vzhled a různé možnosti zpracování Foto: Rathgeber

Luxusní vzhled a různé možnosti zpracování

Kovové štítky získávají svůj luxusní vzhled také díky možnostem dalšího povrchového zušlechtění. U nerezových štítků jde především o celoplošné nebo parciální kartáčování. Povrch nerezových štítků je pak možné také natřít speciálním lakem, který štítky chrání proti tomu, aby na nich ulpívaly otisky prstů. Štítky si tak mnohem déle zachovají luxusní vzhled.

Hliníkové štítky pak nabízí ještě širší možnosti povrchových úprav a zušlechtění jako je například diamantový přebrus, který povrchu štítku propůjčí unikátní a lehce se třpytící efekt. Takový štítek pak na výrobku rozhodně nepřehlédnete.

Naprosto unikátní typ štítku pak představuje hliníkový štítek Aluminium Label, který se velmi snadno tvaruje a díky tomu je vhodný především na veškeré zaoblené povrchy. Nejčastěji se s ním setkáte u luxusních lahví vína, ale také na dalších nápojových lahvích, parfémech nebo rámech kol. Jedinečné je na nich to, že se štítky na výrobky aplikují bez předchozího ohnutí. Štítek se snadno přizpůsobí každému předmětu, na který ho lepíte.

Unikátní design, který se přizpůsobí všem požadavkům Unikátní design, který se přizpůsobí všem požadavkům Foto: Rathgeber

Unikátní design, který se přizpůsobí všem požadavkům

Jak už jsme zmínili, kovové štítky výborně plní i designovou funkci. Například štítky FINOCHROM® z chromovaného kovu vytváří mimořádně jemné a čisté nápisy, které dosahují minimální tloušťky pouhých 0,05 mm. Díky tomu dokonale splynou s jakýmkoli výrobkem. Jsou samolepicí a odolají mechanickému namáhání, povětrnostním vlivům i kyselinám.

Zatímco nerezová ocel je prakticky univerzální ve svém využití, FINOCHROM® představuje ideální volbu především pro designové značení. Dá se z něj vytvořit jakýkoli nápis nebo logo. Nedělají mu problém špičaté rohy ani velmi jemné struktury.

Takové značení nejlépe vynikne například na nábytku, sanitární keramice, ale třeba i na luxusních obalech od kosmetiky a parfémů nebo na hudebních nástrojích. Jde o velmi elegantní kovový štítek, který nijak nenaruší integritu výrobku, ale naopak podtrhne jeho jedinečnost.

Kombinovatelnost s dalšími materiály

Další nespornou výhodou kovových štítků je jejich snadná kombinovatelnost s dalšími materiály. Díky tomu z nich lze vytvořit opravdu unikátní značení.

Hliníkové i ocelové štítky se dají nakombinovat například s plastovými 3D CHROMOTION® nebo ROYALPLAST®. V označování hraje důležitou roli i udržitelnost a kovové štítky se dobře kombinují také se dřevem.

Univerzální možnosti použití v různých oborech

Těžko si představíte štítek s tolika možnostmi využití. Především štítky z ušlechtilé nerezové oceli najdou své uplatnění v mnoha různých oborech, kde jsou na ně kladené vysoké nároky. Jejich univerzálnost a odolnost z nich dělá ideální volbu pro značení v potravinářském průmyslu, chemické výrobě, medicínské technice nebo farmaceutickém průmyslu.

Například kovové štítky české firmy Rathgeber zdobí nejrůznější výrobky od plynových kotlů, pergol, lyží, až po bazény. Na štítky tak působí nejen rozmary počasí, vysoké teploty, ale třeba i chlór nebo UV záření.

Související

Výsledky Sportky a dalších loterií na Zatočsi.cz

Výsledky Sportky a dalších loterií na Zatočsi.cz

Sportka je nejstarší loterií hranou na našem území. Její první losování se uskutečnilo již v roce 1957 a od té doby na ni hráči nedají dopustit. Chcete najít kompletního průvodce světem Sportky i dalších loterií na jednom místě? Pak je pro vás portál Zatočsi.cz tím správným řešením!

Více souvisejících

pr článek

Aktuálně se děje

před 1 minutou

Petr Pavel

Česko hostí Vojenský výbor NATO. Na úvod promluvil prezident Pavel

Podle českého prezidenta Petra Pavla se mění rozdělení na tábory ve světě. Ten už totiž není založen na soupeření Západu a Východu, ale stále více na soupeření demokracií s autokraciemi, řekl Pavel v projevu během sobotního zahájení zasedání Vojenského výboru NATO v Praze. 

před 38 minutami

Hasiči evidují tisíce zásahů v souvislosti s extrémním počasím.

Hasiči jsou v permanenci. Od půlnoci měli přes tisíc výjezdů

Kvůli extrémnímu počasí a povodním jsou ze složek integrovaného záchranného systému nejvíce v permanenci hasiči. Hasičský záchranný sbor na sociální síti informoval, že v pátek zasahoval u více než 2800 událostí. Přes tisíc dalších incidentů řešil od půlnoci do sobotního rána. 

před 1 hodinou

Rozbouřená Bělá v Mikulovicích.

VIDEO: Bělá v Jeseníkách se za necelý den změnila v dravou řeku

Jednou z prvních řek, která dělá po vydatných srážkách z posledních dní potíže, je Bělá na Jesenicku. V Mikulovicích už hladina dosáhla třetího stupně povodňové aktivity. Video zveřejněné krajskými hasiči na sociálních sítích ukazuje, jak se změnila v dravou řeku. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Upíra z Feratu natočil legendární Juraj Herz.

České a slovenské filmy utržené ze řetězu. Připravte se s naším výběrem na studentský festival

V pátek 14. a sobotu 15. října proběhne festival Zlatý Voči pořádaný studenty filmové vědy z Univerzity Karlovy, který jako jeden z mála na světě prezentuje experimentální tvorbu pocházející výhradně od studentů teorie audiovize. Letošní zastřešující téma je Hyper. Čili extravagantní, adrenalinem nadupané, ale i exploatační filmy. U této příležitosti jsme sestavili výběr českých a slovenských filmů, které tuto široce pojatou kategorii mohou vystihovat, ať už pozitivně, či negativně.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Praha

Povodně budou zítra hrozit jen na malých tocích, tvrdí Hladík. Praze se zřejmě vyhnou úplně

Dnes v noci a v sobotu hrozí povodně zejména na menších tocích, jak uvedl na tiskové konferenci ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) po dnešním jednání Ústřední povodňové komise. Povodňové orgány obcí mají již dnes v noci začít s fyzickými hlídkami. Vltava v Praze by měla kulminovat v noci ze soboty na neděli. Očekává se, že hladina vzroste o 60 až 80 centimetrů, přičemž průtok by neměl výrazně překročit druhý povodňový stupeň, což je 1000 metrů krychlových za sekundu.

včera

včera

včera

včera

Mapa záplavových oblastí ukazuje, kde hrozí povodně. Hasiči radí, jak se na ně připravit

Ministerstvo vnitra a Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR doporučují obyvatelům rizikových oblastí, aby měli připravené evakuační zavazadlo, zajistili své domovy a pamatovali na blízké, o které pečují. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy