Chcete zažít divadlo trochu jinak? Navštivte zahájení nové sezony Národního divadla moravskoslezského

Ostrava – Národní divadlo moravskoslezské zve na akci s názvem Přijďte k nám! všechny divadelní přátele a ty, kdo chtějí zažít divadlo trochu jinak. Celodenní akce, která navíc odstartuje novou divadelní sezonu, se uskuteční již 7. září.

Svou 96. sezonu zahájí Národní divadlo moravskoslezské otevřením Divadla Antonína Dvořáka. Celodenní akce s názvem Přijďte k nám! začne již v 10 hodin a slibuje bohatý program: „Návštěvníci poznají divadelní zákulisí a také se od jednotlivých šéfů dozvědí, co chystají soubory v nové sezóně. Na programu je řada prohlídek pro celou rodinu, otevřená baletní zkouška nebo například exkurze za technickými stroji a kouzly na jevišti," uvádí ředitel Národního divadla moravskoslezského Jiří Nekvasil.Mimo zmíněné se návštěvníci dále mohou těšit na oblíbené Improvizační extempore s činohrou, řadu přednášek a kavárnu DADa, kde k tanci a poslechu zahraje Trio Vladimíra Ondrušky. Program ale nezapomíná ani na ty nejmenší: „Tradiční zářijová akce v Divadle Antonína Dvořáka nabídne spoustu zábavy hlavně pro malé princezny a prince – naše šikovné maskérky vykouzlí na obličej každé holčičce roztomilou Hello Kitty kočičku, tvrďáckým klukům zase bagr nebo sněžnou rolbu. Kdo neví, jaké je to být v ‚psí kůži', může zkusit třeba kostým Ťapky z pohádky Mrazík. Odvážné děti, které se ani trochu nestydí, si zatančí se Sněhurkou a sedmi trpaslíky a komu se ještě z té přemíry pohádkových bytostí netočí hlava, může projít divadlem společně s Popelkou," láká děti produkční akce Valerie Hendrychová.Program vyvrcholí v 18.30 hodin galavečerem k zahájení sezony 2014/2015, v rámci kterého představí všechny čtyři soubory ukázky z nových i stávajících titulů. Pro velký zájem diváků je galavečer zcela vyprodán. Akce Přijďte k nám! se koná 7. září 2014 od 10 do 16 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Vstup volný. Galavečer k zahájení sezony je na programu od 18.30 hodin. Více informací můžete nalézt na www.ndm.cz.

Související

Balet Don Quijote v Národním divadle moravskoslezském (foto: Anna Rassmussen a Martin Popelář)

Národní divadlo moravskoslezské uvede komicky laděný balet Don Quijote

Ostrava - Minkusův komicky laděný balet Don Quijote podle románu Miguela Cervantese je jedním z nejpopulárnějších titulů světového baletního odkazu. V choreografii Mariuse Petipy měl balet premiéru v Moskvě roku 1869 a setkal se hned od počátku s velkým úspěchem. Prosluněné Španělsko, hudba Ludwiga Minkuse a především strhující tance dají vyniknout klasické virtuózní technice. Role choreografa se poprvé ve své kariéře zhostí Michal Štípa.
Teror v Národním divadle moravskoslezském (foto: Radovan Šťastný)

Diváci rozhodnou, jak dopadne ostravská inscenace Teror

Ostrava - Národní divadlo moravskoslezské připravilo dvouhodinové drama ze soudní síně, kde se diváci stávají porotou a na závěr hlasují, zda má být obžalovaný odsouzen či osvobozen. Je přípustné obětovat plné letadlo lidí, když víte, že tím zachráníte 70 000 životů? Výsledky hlasování se po každé repríze inscenace Teror objeví na mezinárodním webu, který sleduje teritoriální výsledky hlasování http://terror.theater/.

Více souvisejících

Národní divadlo moravskoslezské (NDM)

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 2 minutami

Evan Gershkovich

V Rusku začal soud s americkým novinářem Gershkovichem. Hrozí mu 20 let vězení

Vyšetřování prokázalo, že americký novinář Evan Gershkovich sbíral tajné informace o ruské společnosti působící v obranném průmyslu pro americkou Ústřední zpravodajskou službu (CIA), uvedl ve středu první den procesu s vězněným novinářem ruský prokurátor. Podle amerického velvyslanectví v Rusku však nebyly předloženy žádné důkazy o údajné špionáži, uvedla agentura Reuters.

před 28 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

Petr Pavel přivítal na Pražském hradě slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. (26.6.2024) Prohlédněte si galerii

Pellegrini v Praze. Nový slovenský prezident je na první zahraniční cestě

Do Prahy ve středu dorazil nově zvolený slovenský prezident Peter Pellegrini, na Pražském hradě jej dopoledne přijal český protějšek Petr Pavel. Pro Pellegriniho jde o první zahraniční návštěvu ve funkci hlavy státu. Prezidenti se shodli, že na obnovení mezivládních jednání ještě nenastal čas. Oba ale vyjádřili naději, že k tomu časem dojde. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Bouřka, ilustrační foto.

Počasí: V Česku dnes opět hrozí silné bouřky

V Česku ve středu po několika dnech opět udeří bouřky. Podle aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v nich může na Moravě a ve Slezsku spadnout až 50 milimetrů srážek. Hrozí také krupobití. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Němci si schraňují léky, Češi mají nedostatek. Válkův náměstek: Moje zima bude opět tuhá

Česko ve spojení s několika zeměmi kritizuje německou vládu za „hloupou strategii“ v oblasti vytváření zásob léků. Během pátečního jednání šéfů zdravotnictví v rámci Rady EU a hodlají situaci řešit. Jako nesprávný je hodnocen nejen přístup Německa, ale také Francie a Rakouska. 

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy