Městské divadlo Brno uvede muzikál na motivy legendárního filmu Duch

Brno – Málokdo by neznal scénu z legendárního filmu Duch s krásnou Demi Moore sedící u hrnčířského kruhu, kterou objímá idol mnoha ženských srdcí Patrick Swayze. V muzikálově podobě přináší Duch na jeviště Městského divadla Brno nejen nesmrtelný a krásný příběh lásky, ale i řadu nevídaných divadelních kouzel, které ve spojení se silnými melodiemi slibují neopakovatelný divácký zážitek. Premiéra se uskuteční již 18. října v 19 hodin na Hudební scéně.

Film režiséra Jerryho Zuckera a scénáristy Bruce Joela Rubina, který je směsicí lovestory, fantasy, krimi a komedie si na počátku devadesátých let získal srdce nespočet diváků po celém světě. Vedle ústřední dvojice Sama a Molly na sebe ale značnou část pozornosti strhává i další důležitá postava příběhu, šarlatánka, tedy věštkyně a médium Oda Mae, za kterou byla Whoopi Goldberg oceněna prestižní filmovou cenou. Její nezřízená komediální energie je pohonem celého snímku a dodávámu potřebné odlehčení a nadhled. Není tedy divu, že se autor scénáře rozhodl příběh adaptovat v podobě muzikálu pro divadelní prkna. Oslovil k tomu navíc ty nejpovolanější jako jsou legendární britský popový muzikant David A. Stewart, který s Annie Lennox zářil zejména ve slavném duu Eurythmics, nebo americký písničkář a producent Glen Ballard, jenž se podílel i na albech Michaela Jacksona. Tato zkušená dvojice hudebníků napsala společně pro Ducha hitovou pop music, která se divákům vryje pod kůži. Slavná melodie Unchained Melody, jejíž neznámější verzi nahrál také Elvis Presley, ovšem i nadále zůstává ústřední melodií muzikálu.Světová premiéra muzikálu Duch proběhla v březnu roku 2011 v Manchesteru, odkud se velmi záhy muzikál přesunul na londýnský West End, kde se odehrálo 500 repríz. V dubnu roku 2012 poté zaznamenal Duch se 136 reprízami úspěch i na Broadwayi a rozběhl se do celého světa. Již 18. října letošního roku čeká muzikál konečně i česká premiéra v režii Stanislava Moši a překladu Jiřího Joska. V hlavních rolích se diváci mohou těšit na Svetlanu Janotovou nebo Ivanu Odehnalovou a Aleše Slaninu nebo Dušana Vitázka. Opravdovou perličkou potom bude černošská senzibilka v podání Zdeny Herfortové nebo Markéty Sedláčkové. O řadu jevištních kouzel se postará scéna Christopha Weyerse s projekcemi Petra Hlouška a Dalibora Černáka, které doplní kostýmy Andrey Kučerové a choreografie Hany Kratochvilové. Hudební nastudování mají na starosti dirigenti Dan Kalousek a Ema Mikešková.

Související

Ti druzí

RECENZE: Poslední inscenace letošní sezóny Ti druzí je povedenou duchařskou komedií

Poslední inscenace sedmdesáté osmé sezóny Městského divadla v Brně je jenom třetí v této divadelní sezóně, protože jako všude jinde, i zde zasáhla pandemie, která omezila divadelní premiéry. O to větší svátek máme, když se objeví nová inscenace. Inu, čeho je méně, toho si více vážíme. Nejnovější premiéra inscenace Ti druzí, kterou v roce 2022 napsala již v té době známá britská autorka Pam Valentine, je duchařskou komedií, ovšem není to jenom zábava ke zasmání.

Více souvisejících

Městské divadlo Brno (MdB)

Aktuálně se děje

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Jan Skopeček

ODS po volbách nemá důvod k oslavám. Přesto může získat Středočeský kraj

ODS neoslavila výsledky krajských voleb. Podle předsedy a premiéra Petra Fialy sice mírně zvýší počet mandátů na krajských radnicích o zhruba 7 křesel na 106, ale ztratí část svého vlivu. Křeslo hejtmana si v sobotu večer zajistil pouze Martin Kuba v jižních Čechách, zatímco Martin Červíček v Královéhradeckém kraji a Vítězslav Schrek na Vysočině pravděpodobně svá místa neuhájí.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

CERN

CERN ukončil spolupráci s Ruskem a Běloruskem

Výzkumníci z Tomské polytechnické univerzity (TPU), kteří dříve spolupracovali s Evropskou organizací pro jaderný výzkum (CERN), se nyní zapojili do ruských vědeckých projektů. Oznámila to univerzita s odvoláním na web Nature.

včera

Aktualizováno včera

Volby, ilustrační foto

Volby: Po sečtení tří čtvrtin hlasů jasně vede hnutí ANO

Úderem 14. hodiny se v Česku uzavřely volební místnosti, v nichž mohli lidé volit své zástupce do vedení krajů a do Senátu. Do pozdního odpoledne se nyní budou sčítat hlasy, konečné výsledky se očekávají k večeru. V krajských volbách je prozatím sečteno necelých 75 procent hlasů, které ukazují na drtivé vítězství hnutí ANO. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Švýcarsko, Katar nebo Kuba? Zemí schopných zprostředkovat mírová jednání mezi Moskvou a Kyjevem je dost

Jméno mediátora mírových jednání mezi Ukrajinou a Ruskem je stále velkou neznámou. Zatímco země v čele s Indií a Čínou jsou vnímány jako přirození kandidáti, existují i jiné varianty. Summitu se může ujmout tradičně neutrální Švýcarsko nebo některé ze sídelních měst Organizace spojených národů. Úplně vyloučit nelze ani arabské či latinskoamerické země.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy