Slovenská divadla se opět představí na pražské scéně

Praha – Již za několik týdnů proběhne v Divadle Bez zábradlí další ročník festivalu Slovenské divadlo v Praze. V rámci devatenáctého ročníku festivalu se představí šest slovenských divadelních scén.

I na tuto divadelní sezónu v Divadle Bez zábradlí připravili festival inscenací v podání slovenských činoherních souborů. Festival bude slavnostně zahájen v pondělí 26. května komedií „Ani za milion" divadla Štúdio L+S Bratislava.

Během třítýdenního festivalu se můžete těšit na herce Slovenského národního divadla, Slovenského komorního divadla Martin a Radošínského naivního divadla. Na závěr festivalu se v úterý 17. června představí mladá slovenská herečka Slava Daubnerová s projektem „Untitled".

Partnery festivalu jsou hlavní město Praha, Městská část Praha 1 a Slovenský institut v Praze. Patronkou letošního ročníku festivalu je významná slovenská herečka Zdena Studénková.

Brzy vám přineseme bližší informace o festivalu Slovenské divadlo v Praze.

Související

Cikáni jdou do nebe

Divadlo Bez zábradlí bude mít v budoucí sezóně nové vedení i nové hry

Divadlo Bez zábradlí zahajuje již dvacátou osmou sezónu, ve které nabídne několik premiér. Mimo jiné bude také hostit Prague Shakespeare Company a nabídne bohatý doprovodný a vzdělávací program. Dochází také ke změně ve vedení. Do nových rukou definitivně divadlo přejde začátkem příštího roku.
Cikáni jdou do nebe

RECENZE: Cikáni jdou do nebe. Balada, která vyprodala Divadlo Bez zábradlí

RECENZE – Opatření skončila a některá divadla začala hrát. Patří mezi ně i Divadlo Bez zábradlí, které mělo na své vystoupení Cikáni jdou do nebe vyprodáno. Příběhu o touze po svobodě vévodí temperamentní tance a romská hudba. Herci se přitom stíhají vydýchávat jen díky potlesku obecenstva, hlasité výstřely duní divadlem a za mrskaní biče se odehrávají vášnivé erotické scény. Vše toto charakterizuje představení režírované Radkem Balašem, které i přes jednoduchý příběh dokáže zaujmout.

Více souvisejících

Divadlo Bez zábradlí

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 15 minutami

před 37 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

Putin se podivuje nad reakcemi na jaderné cvičení. Není to nic neobvyklého, jen výcvik, tvrdí

Ruský prezident Vladimir Putin dnes uvedl, že plánované vojenské cvičení, které zahrnuje nácvik použití taktických jaderných zbraní, není ničím neobvyklým. Informuje o tom agentura TASR.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy