Dokument Proč zabili Ježíše odhalí nové souvislosti

Celá ČR - Známý příběh Ježíše Nazaretského plný překvapivých detailů i politických konspirací se představí divákům již dnes ve své první části od 17 hodin na National Geographic Channel. Dvoudílný dokument s názvem Proč zabili Ježíše vznikl na základě knižní předlohy bestselleru Billa O’Reillyho a Martina Dugarda, kteří pronikli hluboko do historického příběhu o muži, jehož poselství a kázání vedlo k pronásledování a popravě, protože v něm skupina spiklenců viděla hrozbu.

National Geographic Channel se při realizaci dokumentu potřetí spojil se společností Scott Free Production a spisovatelem Billem O'Reillym. Dva jejich společné předešlé dokumenty Vražda prezidenta Lincolna a na Emmy nominovaný film Vražda prezidenta Kennedyho patří v historii televizního kanálu k nejsledovanějším pořadům. Proč zabili Ježíše byl natočen celý v marocké poušti se štábem čítajícím 250 lidí a přes 4 500 komparzistů. Masivní produkce, nesrovnatelná s předešlými projekty National Geographic Channel, staví známé biblické postavy do nového světla, aby je zkoumal v novém kontextu.Příběh začíná v době Ježíšova narození, kdy se král Herodes Veliký obává hrozeb, jež by mohly ohrozit jeho moc. Tato nejistota ho vede k tomu, že přikáže zabít všechny chlapce ve věku do dvou let, čemuž však malý Ježíš unikne. O 26 let později sledujeme Ježíše, jak začíná rozvíjet a šířit své poselství. Ve stejné době vstupují na scénu noví političtí aktéři, včetně Herodova syna Antipa a Římany jmenovaný vládce Pilát Pontský, a začínají mít obavy z rostoucího vlivu Ježíše. Na základě tajných dohadů, spiknutích a ovlivňování je nakonec Ježíš zatčen a ukřižován i díky zradě jednoho ze svých učedníků. Jeho tělo posléze pohřbí v nestřežené hrobce, a když se truchlící po několika dnech vrátí, najdou hrobku prázdnou.V titulní roli Ježíše Nazaretského se představí Haaz Sleiman. Kelsey Grammer pro změnu ztvární krále Herodese Velikého jako neúprosného a ambiciózního Římany jmenovaného krále Judaje, jenž je nechvalně známý vyvražděním betlémských kojenců. Stephen Moyer hraje ve filmu Proč zabili Ježíše Piláta Pontského, římského guvernéra, který nařídil ukřižování Ježíše.

Související

Na National Geographic Channel se vrací astrofyzik Neil deGrasse Tyson

National Geographic Channel představuje Hovory o hvězdách

Celá ČR - Po celosvětovém úspěchu dokumentárního seriálu s názvem Kosmos: Časoprostorová odysea přichází National Geographic Channel se svou první večerní talk-show Hovory o hvězdách, kterou moderuje slavný americký astrofyzik Neil deGrasse Tyson. Každé úterý ve 23 hodin tak budou celebrity, komici a vědci diskutovat o nejnovějších pokrocích a objevech ve vesmíru.
Jídlo v souvislostech odkrývá vývoj potravy v dějinách

Nový seriál představí Jídlo v souvislostech

Celá ČR - Ucelený příběh historie potravin připravil pro své diváky v novém dokumentárním seriálu každé pondělí ve 23 hodin National Geographic Channel. Celkem šest dílů pořadu s názvem Jídlo v souvislostech představí řadu zajímavostí a nových souvislostí týkajících se evoluce jídla v průběhu lidských dějin.

Více souvisejících

Channels s.r.o.

Aktuálně se děje

před 54 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

včera

včera

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

včera

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

včera

Rakušané se v Praze postarali o další senzaci, připsali si historické vítězství nad Finskem. Švédové překvapení nepřipustili

Dívat se na zápas hokejového MS v Česku, ve kterém hrají rakouští hokejisté, se hokejovým fanouškům vyplatí. Poté, co dokázali dostáhnout duel s Kanadou do prodloužení poté, co ve třetí třetině nastříleli pět branek, nyní zaskočili dalšího favorita turnaje a o Finy. Ti sice vedli 2:0, jenže vedení postupem času ztratili a co víc, v poslední vteřině dokázali zápas otočit zásluhou své životní trefy Benjamina Baumgartnera, který se postaral o rakouskou historickou výhru nad tímto severským soupeřem. To Švédové nadále jedou na vítězné vlně a po zdolání Kazachstánu 3:1 už se o nich může pomalu mluvit jako o čtvrtfinalistech.

Zdroj: David Holub

Další zprávy