Stallone jako Rocky by mohl dát K.O. soupeřům na Oscarech

Los Angeles - Podle listu The Times by mohl Sylvestr Stallone nečekaně zabodovat při udílení prestižních filmových cen Oscar. Film Creed totiž oslovil nejen veřejnost, ale i kritiky.

Po většinu své kariéry byl Stallone terčem posměchu jako svalovec s těžkopádným vyjadřováním a omezenou škálou emocí, který - i podle vlastního mínění - natočil několik "opravdu příšerných filmů".

Uplynulo 39 let, co Stallone způsobil jeden z největších poprasků v historii udělování filmových Oscarů, když snímek Rocky získal sošku za nejlepší snímek. Porazil tak kritiky oceňované drama Taxikář, film Všichni prezidentovi muži a Network.

Stallone byl nominován také na Oscara za hlavní mužskou roli, ale toto ocenění připadlo Peteru Finchovi za jeho ztvárnění pomateného televizního moderátora ve filmu Network (česky se vysílal také jako Televizní společnost).

Od té doby Stallone lidem, kteří o Oscarech rozhodují, vrásky na čele nedělal, ale nyní sklízí vřelé reakce za své sedmé vystoupení v roli Rockyho Balboy ve filmu Creed.

"Sylvester Stallone možná právě uštědřil knock-out celé kategorii herců ve vedlejší roli," napsal deník Variety. Návštěvníci kin budou o Stallonově výkonu mluvit ještě celé dny po zhlédnutí filmu, uvedl filmový kritik Mick LaSalle píšící pro list San Francisco Chronicle.

"Jeho zpodobnění Rockyho Balboy jako starého, unaveného muže, který se probojoval k opravdové moudrosti, je procítěné, ale v žádném případě otřepané," dodal LaSalle.

Věděli jste, že...

John Wayne získal svého jediného Oscara v roce 1970 za film Maršál; bylo to až ke konci Wayneovy kariéry, během níž hrál ve zhruba 150 filmech.

Stevie Wonder získal Oscara za nejlepší originální filmovou píseň v roce 1984 za I Just Called to Say I Love You, jež zazněla v romantické komedii režiséra Gena Wildera Žena v červeném.

George Bernard Shaw se dělil o Oscara za nejlepší scénář pro filmovou adaptaci, kterou získal v roce 1939 za Pygmalion; stal se tak prvním člověkem, který získal jak Oscara, tak Nobelovu cenu. Dlužno podotknout, že se neobtěžoval dostavit na předávací oscarovou ceremonii.

Související

Rambo 5

Nejhorší film sezóny? Zlatou malinu by se mohl odnést Rambo

Nejvíce nominací na filmovou anticenu Zlatá malina mají hned tři snímky. Nejhorším filmem roku se může stát filmová adaptace broadwayského muzikálu Cats (Kočky), poslední ze série filmů o Rambovi, snímek Rambo: Poslední krev, a rovněž film A Madea Family Funeral herce a režiséra Tylera Perryho. Kdy budou oznámeni vítězové, zatím organizátoři cen nesdělili, uvedla agentura Reuters.
Kirk Douglas

Zemřel Kirk Douglas. Slavný herec se dožil 103 let

Ve věku 103 let zemřel ve středu americký herec, producent a režisér Kirk Douglas. Oznámil to jeho syn, rovněž herec, Michael Douglas. Jeho otec ztvárnil za svou dlouhou kariéru na osm desítek postav, ty nejslavnější v 50. a 60. letech minulého století. Před kamerou se ale objevoval i dlouho poté, co jeho kolegové odešli do důchodu.

Více souvisejících

Sylvester Stallone filmové ceny oscar

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 18 minutami

před 40 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

Putin se podivuje nad reakcemi na jaderné cvičení. Není to nic neobvyklého, jen výcvik, tvrdí

Ruský prezident Vladimir Putin dnes uvedl, že plánované vojenské cvičení, které zahrnuje nácvik použití taktických jaderných zbraní, není ničím neobvyklým. Informuje o tom agentura TASR.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy