Bojkotovaná "Tisíc a jedna noc" zcela propadla. Nova couvá!

Praha – TV Nova tureckou telenovelu Tisíc a jedna noc propagovala ze všech sil. Ale diváci zklamali. Pro malou sledovanost se tak seriál přesouvá na pozdní odpoledne. Informují lidovky.cz.

Tisíc a jedna noc měla být podle Novy romantický seriál, který si zamilovaly již tisíce Evropanů (nebo spíše Evropanek). Stejný úspěch čekala komerční televize i v Čechách, ale zmýlila se. Ačkoliv telenovelu začala vysílat od osmi hodin večer a sledovanost byla přes milion diváků, nyní ji přesouvá na odpoledne.Sledovanost seriálu začala koncem týdne pozvolna klesat. Navíc ji z poloviny vytvářela skupina lidí nad 55 let, což se vedení televize nelíbilo. „V návaznosti na profil diváků seriálu Tisíc a jedna noc a kritérium sledovanosti v hlavní komerční cílové skupině TV Nova, kterou je D15-54 (divák ve věku 15 až 54 let, poznámka redakce), se TV Nova rozhodla pokračovat s vysíláním tohoto formátu od pondělí do pátku v čase 17:30 hodin,“ řekla pro Lidovky.cz tisková mluvčí televize Michaela Fričová.Vysílací čas se změní hned od pondělí 14.2. Stane se tak týden poté, co byl seriál slavnostně spuštěn. A mnozí lidí změnu oslavují.ČTĚTE VÍCE: Facebook bojkotuje Tisíc a jednu noc!Bojkot na Facebooku zmizel!Na seriál se snášela kritika již od chvíle, co TV Nova ohlásila jeho vysílání. Kromě médií se vzbouřil také Facebook. Vznikla tam skupina „Bojkot Tisíce a jedné noci na TV Nova“, jejíchž členů rychle přibývalo. V pátek již měla téměř devadesát tisíc členů, kteří ohlašovali, že se „zúčastní.“ Skupina, respektive Událost, však během pátečního odpoledne nečekaně zmizela.Vysvětlení, proč se Událost již nedá dohledat, nabízí její autor Adam Kotrbatý. Jednoduše ji smazal. „Povedlo se nám, společně s televizními diváky, odsunout pořad do pro nás přijatelnějších hodin. Navíc se mi povedlo splnit si i minisen, že událost otevře diskusi o úloze sociálních sítí v běžném životě. Myslím, že jsou to dobrá místa pro setkávání lidí a pro získávání informací, nejsou však revolučním činidlem,“ okomentoval svou iniciativu pro Eurozprávy.cz.„Třeba založím nějakou další skupinu na tohle téma,“ dodal tento student gymnázia s úsměvem.

Související

Více souvisejících

TV Nova

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy