Do českých kin vtrhne Lví král. Neuvěříte, že zvířata jsou animovaná

Ve čtvrtek vstoupí do českých kin animovaný film Lví král. Nejde o pokračování populární série snímků, které vznikly v letech 1994, 1998 a 2004, ale o předělanou verzi prvního dílu. Tento stejnojmenný film z roku 1994 získal několik ocenění za hudbu, příběh a nejlepší film. Stejné očekávání mají tvůrci i od letošního remaku. Novinářům to za distributora filmu sdělila Marta Nosková Žurková.

Lvího krále z letošního roku režíroval Jon Favreau, který natočil mimo jiné snímky Iron Man, Kovbojové a vetřelci či Kniha džunglí. Od první verze se film liší především vzhledem. Opět je využita digitální animace, ale propracovanější. Zvířata v nové verzi jsou podle tvůrců více realistická a věrohodná. O hudbu se opět postaral Hans Zimmer, který za film z roku 1994 získal několik ocenění. Úvodní píseň nazpíval stejně jako v roce 1994 Elton John.

Z původního dabingového obsazení zvířecích hrdinů zůstalo jen několik stejných herců, a to v originální i české verzi. Lvího krále Mufasu namluvil opět James Earl Jones. Lvice Naly se ujala zpěvačka Beyoncé a lva Simby Donald Glover. V české verzi se na dabování podíleli například Miroslav Etzler, Jiří Knot, David Novotný nebo Dagmar Havlová. "Pere se tam dobro se zlem a to dobro obvykle zvítězí. Takže jsou to dobré příklady pro všechny a to je důvod, proč by na to diváci mohli jít. Nehledě na to, že film Lví král je velice krásný, ty postavičky jsou animovány velice přesně," uvedla v rozhovoru pro Totalfilm dabérka lvice Sarabi Dagmar Havlová.

Film Lví král vypráví příběh lvíčete Simby, které žije ve své rodné savaně, ale je vyhnán zlým strýcem Scarem. Uprchne a získá si nové přátele a rodinu. Když téměř zapomene na svůj původní život, zjistí, že ho jeho původní rodina potřebuje a rozhodne se jí pomoci.

Kromě Lvího krále se v posledních letech objevilo více remaků. Novou verzi získala třeba Kráska a Zvíře, Dumbo, Aladin, Kniha džunglí nebo Alenka v říši divů. O populárnosti předělaných verzí svědčí fakt, že trailer na nového Lvího krále se stal druhým nejsledovanějším trailerem během 24 hodin. Během jednoho dne upoutávku zhlédlo podle studia Disney asi 225 milionů diváků.

Související

Nevděčný úkol nahradit Rowana Atkinsona v roli britského komorníka Zazu na sebe vzal moderátor a neherec John Oliver.

Lví král ovládl tuzemská kina. Porazil Spider-Mana, který se natáčel i v Česku

V čele víkendové návštěvnosti českých kin vystřídal další kapitolu filmové série Spider-Man: Homecoming snímek Lví král od studia Disney. Předělávka slavného animovaného snímku s hudbou Eltona Johna při svém vstupu do tuzemských kinosálů přilákala bezmála 88.000 diváků a na tržbách získala prvních téměř 14 milionů korun. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnila Unie filmových distributorů na svém webu.

Více souvisejících

film Lví král filmy Kina kultura

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy