Karel Gott šokoval lid, skončil na pracáku!

Praha - Karel Gott, Tomáš Klus či Petr Janda hledají práci na Úřadu práce! Skupina Buty humorem sobě vlastním poukazuje na současnou krizi v hudebním průmyslu a stojí to opravdu za to.

Song „Píseň práce“ z alba Duperele se dočkal svého videoklipu a obsahuje samá známá jména z hudební branže, které hledají práci. Nejde ale jen o bezduchý námět. Klip poukazuje na reálný problém. Umělecká sféra se totiž momentálně nachází v krizi. Do umění jde rok od roku méně peněz a ve spojení s ekonomickou krizí se situace ještě víc zhoršila.„Písnička skupiny BUTY si vtipně pohrává s omílaným tématem krize v hudební branži. Ve videoklipu režisérského tandemu Bártek & Machala dostali úspěšní muzikanti možnost udělat si legraci sami ze sebe. Je působivé vidět, jak stojí za sebou v řadě na úřadu práce například Petr Janda, Marek Eben, Věra Špinarová, Těžkej Pokondr, nebo také Aneta Langerová, Milan Cais, Matěj Ruppert, Lou Fanánek Hagen či Tomáš Klus a Michal Hrůza. Pobaví vás také herecký výkon Zdeny Przebindové, členky Divadla Petra Bezruče v Ostravě, která věrohodně ztvárňuje úřednici na muzikantském úřadu práce. Neodolatelný je také Karel Gott v nečekaném epilogu svérázného videoklipu,“ píše se v tiskové zprávě k tomuto klipu.Ekonomická krize tak netrápí jen obyčejné lidi, ale zasáhla i umělce, o kterých si lidé myslí, že se koupou v penězích. Jak je vidět, není tomu tak.

Související

Signatář Charty 77 Daniel Kroupa nechce soudit umělce, kteří podepsali Antichartu sloužící k dehonestaci opozice. Rozhovor

Umělci před 45 lety morálně selhali. Z Anticharty se někteří pokoušeli vylhat. Gott sehrál režimu trapnou roli, říká Kroupa

Podlehli tlaku komunistického režimu a nechali se jím ostudně zneužít. Přesně před 45 lety morálně selhali umělci, především herci, když v Národním divadle v pátek 28. ledna 1977 podepsali Antichartu, která dehonestovala opozici, jež na sebe upozornila občanskou iniciativou Charta 77 kritizující systém. O týden později 4. února 1977 v pražském Divadle hudby normalizátory podpořili i textaři, hudebníci a zpěváci včetně Karla Gotta. Někdejší signatář Charty 77 Daniel Kroupa dovede pochopit, že někteří měli vážné důvody k tomu, aby špatný skutek v podobě Anticharty udělali. „Mrzí mě, když se z toho někteří lidé i po letech pokoušeli vylhat a při tom se do té hanebnosti propadali ještě hlouběji. Gott sehrál režimu trapnou roli. Chtěl zpívat, mít se dobře,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro EuroZprávy.cz bývalý politik Daniel Kroupa.

Více souvisejících

Karel Gott

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy