Colours of Ostrava 2013: Unikátní ocelová konstrukce hlavní scény

Ostrava - Pro hlavní scénu Česká spořitelna stage letos použijeme jednu z nejlepších konstrukcí na světě - ocelovou, lepší, větší, odolnější, bezpečnější než loni, unikát mezi českými festivaly. Široká 42 metrů, vysoká téměř 20 metrů se silnějším a kvalitnějším zvukovým systémem. Celkem 5 LED obrazovek, z nichž 2 hlavní budou o rozměrech 5 x 8,7 metru.

Scéna ArcelorMittal stage se také zvětší do šířky i výšky a nabídne jeden z nejlepších zvukových systému současnosti (Nexo STM - Scale Through Modularity). Nová Drive stage se usídlí v obrovském zatemnělém stanu (uvnitř černý) o rozměrech 31x45 metrů s kapacitou téměř 3.000 lidí. Pro lepší pohodlí Gong Vítkovice stage nabízí již nyní možnost zakoupit si rezervaci na konkrétní koncerty či představení a zároveň před Gongem vyroste LED obrazovka o rozměrech 7x5 metrů s kvalitním ozvučením, na kterou se bude dění v sále živě přenášet. Celkově se v areálu budou koncerty přenášet na 230m2 LED obrazovek. Colours of Ostrava je multižánrový mezinárodní hudební festival každoročně pořádaný v Ostravě. Od loňského roku se koná v úchvatném prostředí Dolních Vítkovic - bývalém areálu hutí, dolů a železáren. První ročník proběhl v roce 2002. Colours of Ostrava je držitelem ceny Anděl za Hudební událost roku 2005 a 2006. Zároveň získal ocenění za nejlepší hudební akci roku 2004, 2005 a 2006 v anketě ALMA (Akropolis Live Music Awards) v kategorii koncert/festival roku.

Související

Jaroslav Dušek Glosa

Události Petra Nutila: Jaroslav „Rakovina“ Dušek, podvody Penamu a Barbenheimer

Internet je podivuhodné místo. Lidé si od něj slibovali apriori snadno dostupné veškeré vědění lidstva a rychlou výměnu informací, ukázalo se však, že je to jen zatím nejefektivnější platforma, kde lze zabíjet čas, či hádat se a bojovat o virtuální fusekli. Stal se místem, jež nejen kvůli algoritmům, ale hlavně lidské povaze nade vše miluje konflikt, lži, polopravdy a stupidní obsah. Uplynulý týden je toho zářným příkladem. 
Hudební festival Colours of Ostrava

Program prvního dne Colours of Ostrava vyvrcholil koncertem Twenty One Pilots

Program prvního dne festivalu Colours of Ostrava dnes vyvrcholil dva roky očekávaným koncertem americké kapely Twenty One Pilots. Sledovalo jej na 40.000 návštěvníků. Jde ale jen o odhad, pořadatelé už několik let přesná čísla návštěvnosti neuvádějí. Festival v Dolních Vítkovicích do soboty nabídne vystoupení umělců z 32 zemí světa. V dalších dnech se představí i kapela The Killers, zpěvačka LP či producent a DJ Martin Garrix.

Více souvisejících

Colours of Ostrava

Aktuálně se děje

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Záběry pádu letounu v Sao Paulu se objevily na sítích. (9.8.2024)

Led mohl být příčinou smrti 62 lidí na palubě letadla v Brazílii

Nastal pokrok ve vyšetřování srpnové tragické letecké nehody v Brazílii, kterou nepřežilo všech 62 lidí na palubě. Podle v pátek zveřejněné oficiální zprávy hlásila posádka krátce před nehodou poruchu systému odmrazování. Informoval o tom Guardian s odkazem na agenturu Reuters. 

včera

včera

včera

včera

Deštivé počasí, ilustrační fotografie.

Počasí jako na houpačce. Přijde šok, teploty klesnou o desítky stupňů

Dnes a zítra si v Česku ještě užijeme tropická vedra, pak ale bude následovat výrazná změna. Příští týden přinese zcela jiné počasí, než jsme byli zvyklí poslední dva týdny, uvedl doslova Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Přijde totiž ochlazení, očekává se i plošnější déšť. Zatímco tak v tomto týdnu dosahovala maxima až 35 °C, za několik dní může být až o dvacet stupňů méně.

včera

včera

Ministr obrany Lloyd J. Austin III v Pentagonu

Údery západními zbraněmi v hloubi Ruska válku nerozhodnou, tvrdí Austin

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

včera

Vesmírná loď CST-100 Starliner

Problémy lodi Starliner jsou u konce. Její posádka si ještě oddechnout nemůže

Opakovaně použitelná kosmická loď Starliner od společnosti Boeing se v noci na sobotu vrátila na Zemi, když s pomocí padáků přistála v americkém státě Nové Mexiko. Informovala o tom NASA. Loď se však vrátila bez posádky, jejíž členové po předchozích problémech plavidla zůstávají na Mezinárodní vesmírné stanici ISS. 

včera

včera

Aktualizováno 6. září 2024 21:59

Ukrajinská armáda čelí výzvám na ruském území. Kyjev se vojáků v těžké situaci zastává

Ukrajinská armáda se při okupaci ruských území snaží dodržovat válečná pravidla a chránit civilisty, zatímco ruská vojska pokračují v útocích na civilní objekty. Kyjev zdůrazňuje, že jeho vojáci nepropadají k rabování a drancování, čímž si chce získat mezinárodní podporu.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy