Bob Dylan zabodoval s písní o Kennedym, dostala se do čela žebříčku Billboard

Písničkář Bob Dylan se poprvé dostal do čela amerického žebříčku Billboard Hot 100 díky své nové písni o atentátu na bývalého amerického prezidenta Johna Kennedyho. Píseň Murder Most Foul trvá téměř 17 minut a 78letý Dylan v ní připomíná události 60. let minulého století, tituly tehdejších hitů a plejádu osobností od The Beatles po Marilyn Monroeovou.

Píseň spatřila světlo světa 27. března a za první týden zaznamenala 10.000 stáhnutí, uvedla monitorovací společnosti Nielsen Music/MRC Data. Na streamingových platformách zaznamenala 1,8 milionu poslechů.

Dylan jako skladatel se na vrchol žebříčku magazínu Billboard nikdy nedostal, nejvýš byl druhý v roce 1965 s Like a Rolling Stone a o rok později ještě s písní Rainy Day Women. Uspěl ovšem jako textař v roce 1963 s písní Blowin' in te Wind. a v roce 1965 s textem písně Mr. Tambourine Man.

Držitel Nobelovy ceny za literaturu z roku 2016 vydal naposledy album s novými písněmi v roce 2012. Po této vysoce hodnocené kolekci s názvem Tempest následovalo několik nahrávek z převzatého materiálu. Fanoušky a kritiky však příliš nenadchly. Obávali se, že po obdržení Nobelovy ceny už jejich idol s ničím podstatným nepřijde.

Poněkud tajnůstkářskému hudebníkovi bude 24. května 79 let a je stále koncertně aktivní, i když jeho turné Never Ending Tour bylo kvůli koronavirové pandemii přerušeno.

Související

Bob Dylan

Bob Dylan je nejstarším umělcem v čele britského žebříčku, nové album trhá rekordy

Americký folkrockový písničkář Bob Dylan je v 79 letech nejstarším umělcem, který se kdy dostal s deskou obsahující zcela nové písně do čela britského žebříčku alb. Potvrzuje se tak, že kritiky opěvované Dylanovo 39. album Rough And Rowdy Ways je i mezi posluchači velmi oblíbené. Na paty přitom legendě ověnčené Nobelovou cenou za literaturu či deseti Grammy šlape jiný veterán žánru. Čtyřiasedmdesátiletý Kanaďan Neil Young je v žebříčku druhý s akustickým albem Homegrown.
Bob Dylan

Bob Dylan vydal nové album Rough And Rowdy Ways, od recenzentů sklízí ovace

S převážně nadšenými kritikami se setkalo nejnovější album Boba Dylana Rough And Rowdy Ways, které je jeho první deskou s původními písněmi po osmi letech. Většina recenzentů dává albu, které vychází dnes, plný počet pěti hvězdiček a zdůrazňuje "tvůrčí vitalitu" 79letého nositele Nobelovy ceny za literaturu.

Více souvisejících

Bob Dylan Hudba kultura John Fidgerald Kennedy (J.F.K.) USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy