Život v kmeni odhalí nový dokumentární seriál

Celá ČR – Již od začátku září mohou každé pondělí ve 22 hodin diváci nahlédnout do života domorodých kmenů uprostřed amazonské džungle či v poušti Kalahari. Dokumentárním seriálem Život v kmeni je navíc na National Geographic Channel bude provázet odvážný dobrodruh Hazen Audel.

Boj s nepropustnou džunglí, teploty pod bodem mrazu či posun po ledovcích sice může vypadat jako dobrodružství, ale pro některé je to běžná součást každodenního života. V novém dokumentárním seriálu Život v kmeni, který mohou diváci sledovat na National Geographic Channel, se vydají po stopách dobrodruha a průvodce divočinou Hazena Audela. Jeho cesty vedou do nejodlehlejších částí světa, aby se připojil k domorodým kmenům a naučil se dovednosti, které jim umožňují v těchto extrémních podmínkách přežít. Uprostřed husté amazonské džungle či v neúprosné poušti Kalahari to nejsou moderní technologie, ale znalosti, které můžou znamenat zásadní rozdíl mezi životem a smrtí. Během deseti dnů bude Hazen moci studovat schopnosti jednotlivých kmenů, aby následně sám podstoupil nejtěžší zkoušku a poznal vlastní hranice. Hazen se musí spoléhat na instinkt a starověké moudrosti, aby přežil.V poušti Kalahari se dobrodruh připojí k elitní skupině Křováků, kteří loví potravu pomocí luků a otrávených šípů. V Mongolsku naproti tomu bude muset Hazen vzdorovat teplotám pod nulou a během několika dní se naučit spolupracovat s orlem skalním, jehož prostřednictvím kazašský klan v drsných horách hledá potravu. V arktické Kanadě podstoupí Hazen Inuitských rychlokurz, v rámci kterého se naučí, jak získat potravu pod posunujícími se ledovými kry a zdolat pustou krajinu. Diváci se tak s National Geographic Channel mohou vydat do nehostinných koutů světa a poznat, že, co je pro někoho dobrodružství, představuje pro druhého každodenní realitu.

Související

Na National Geographic Channel se vrací astrofyzik Neil deGrasse Tyson

National Geographic Channel představuje Hovory o hvězdách

Celá ČR - Po celosvětovém úspěchu dokumentárního seriálu s názvem Kosmos: Časoprostorová odysea přichází National Geographic Channel se svou první večerní talk-show Hovory o hvězdách, kterou moderuje slavný americký astrofyzik Neil deGrasse Tyson. Každé úterý ve 23 hodin tak budou celebrity, komici a vědci diskutovat o nejnovějších pokrocích a objevech ve vesmíru.
V titulní roli Ježíše Nazaretského se představí Haaz Sleiman

Dokument Proč zabili Ježíše odhalí nové souvislosti

Celá ČR - Známý příběh Ježíše Nazaretského plný překvapivých detailů i politických konspirací se představí divákům již dnes ve své první části od 17 hodin na National Geographic Channel. Dvoudílný dokument s názvem Proč zabili Ježíše vznikl na základě knižní předlohy bestselleru Billa O’Reillyho a Martina Dugarda, kteří pronikli hluboko do historického příběhu o muži, jehož poselství a kázání vedlo k pronásledování a popravě, protože v něm skupina spiklenců viděla hrozbu.

Více souvisejících

Channels s.r.o.

Aktuálně se děje

před 31 minutami

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Jan Skopeček

ODS po volbách nemá důvod k oslavám. Přesto může získat Středočeský kraj

ODS neoslavila výsledky krajských voleb. Podle předsedy a premiéra Petra Fialy sice mírně zvýší počet mandátů na krajských radnicích o zhruba 7 křesel na 106, ale ztratí část svého vlivu. Křeslo hejtmana si v sobotu večer zajistil pouze Martin Kuba v jižních Čechách, zatímco Martin Červíček v Královéhradeckém kraji a Vítězslav Schrek na Vysočině pravděpodobně svá místa neuhájí.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

CERN

CERN ukončil spolupráci s Ruskem a Běloruskem

Výzkumníci z Tomské polytechnické univerzity (TPU), kteří dříve spolupracovali s Evropskou organizací pro jaderný výzkum (CERN), se nyní zapojili do ruských vědeckých projektů. Oznámila to univerzita s odvoláním na web Nature.

včera

Aktualizováno včera

Volby, ilustrační foto

Volby: Po sečtení tří čtvrtin hlasů jasně vede hnutí ANO

Úderem 14. hodiny se v Česku uzavřely volební místnosti, v nichž mohli lidé volit své zástupce do vedení krajů a do Senátu. Do pozdního odpoledne se nyní budou sčítat hlasy, konečné výsledky se očekávají k večeru. V krajských volbách je prozatím sečteno necelých 75 procent hlasů, které ukazují na drtivé vítězství hnutí ANO. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Proč jsou kraje tak důležité? Bez nich bychom jen těžko čerpali peníze z eurofondů

Čeští občané druhý den vyráží k volbám do krajských zastupitelstev. Vláda ponechala původní termín navzdory povodňové situaci. Víkendové volby jsou důležité už kvůli tomu, že si občané vybírají své zástupce do boje o evropské fondy.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy