Nával ve Varech: Na filmový festival se prodalo skoro 30 tisíc vstupenek

Na filmovém festivalu v Karlových Varech se do dnešních 11:00 prodalo 29.728 vstupenek. Akreditovalo se 5236 účastníků festivalu, z toho 4409 si koupilo festivalový pas. Uskutečnilo se už 64 projekcí, filmových profesionálů je zatím na přehlídce 337 a novinářů 406, uvádí web festivalu.

Festival zahájil páteční slavnostní ceremoniál s předáním Křišťálového glóbu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii americké herečce Julianne Mooreové. Mezinárodní soutěžní filmová přehlídka potrvá do 6. července.

Yesterday I had the pleasure of interviewing Julianne Moore and her husband Bart Freundlich, who directed her in After the Wedding, @KVIFF's opening film. They come across as a lovely couple ▶️ https://t.co/PZ6GwwonEn pic.twitter.com/EMTS8gFXhb

— Ian Willoughby (@Ian_Willoughby) 29. června 2019

Loňský ročník festivalu přivítal 13.080 akreditovaných návštěvníků, z toho 10.857 s festivalovými pasy, 403 filmových tvůrců, 1190 filmových profesionálů a 630 novinářů. Uskutečnilo se 501 filmových představení a bylo prodáno celkem 140.135 vstupenek. Uvedeno bylo celkem 236 filmů.

Související

Více souvisejících

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV) Karlovy Vary kultura

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy