Karlovarský filmový festival přitahuje velké herecké osobnosti

Karlovy Vary – Za týden vypukne největší filmová událost v České republice – Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Příznivci se mohou těšit na řadu novinek a velkých osobností z filmového světa.

V pátek 4. července bude zahájen 49. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Mezi osobnostmi, které přijedou do západočeského města, bude významný herec, režisér a producent Mel Gibson, který převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Do Karlových Varů zavítá také velká hollywoodská herečka Laura Dern. Při příležitosti její návštěvy bude slavnostně uveden dnes již kultovní film Davida Lynche Zběsilost v srdci, kde se Dern představila po boku Nicolase Cage.

Francouzská herečka Fanny Ardant se na festivalu představí také jako autorka a režisérka. V Karlových Varech totiž uvede svůj třetí film Naléhavé rytmy (Cadences obstinées).

Vedle populárních hereckých osobností nelze zapomínat na osobnosti z druhé strany kamery. Mezi režisérskými hvězdami nebudou chybět Andrej Zvjagincev, Bong Joon-ho, Debra Graniková či Pawel Pawlikowski.

Ve spolupráci s Karlovarským městským divadlem festival připravil doprovodný program, na kterém se poprvé na festivalu představí mezinárodně úspěšný divadelní soubor Cirk La Putyka s nejnovějším představením Dolls.

Prvně bude na karlovarském festivalu uveden projekt PLAY.Cinema, který tvoří série unikátních filmových představení s živě zahraným soundtrackem v podání známých českých hudebních uskupení.

Související

Jiří Bartoška, ředitel mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech

Jiří Bartoška opět bojuje s rakovinou

Jiří Bartoška je známý český herec a prezident karlovarského filmového festivalu. Nyní obdržel od lékařů nejhorší možnou zprávu - znovu bojuje s agresivní formou rakoviny, po mnoha letech.
Petr Pavel

Pavel ocenil matadory české politiky Pitharta a Schwarzenberga či zpěvačku Kubišovou

Prezident Petr Pavel poprvé od březnového nástupu do funkce uděloval státní vyznamenání, což je jedna z povinností hlavy státu u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu, který připadá na 28. října. Pavel ocenil přes 60 osobností. V projevu zdůraznil, že Česko má momentálně nejpevnější bezpečnostní ukotvení v historii. 

Více souvisejících

Jiří Bartoška Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy