Jarek Nohavica naděloval: Stáhněte si koncert ZDARMA

Praha - Ostravský písničkář Jaromír Nohavica se rozhodl svým fanouškům u příležitosti Nového roku nadělit dárek - DVD s názvem Jarek Nohavica: Adventní koncert. Videozáznam části koncertu si lze již nyní stáhnout na zpěvákových internetových stránkách, informoval písničkářův webmaster Tomáš Lihnart.

"Jedná se o krácený půlhodinový záznam doplněný o dva bonusy z benefičního adventního koncertu, který se uskutečnil 12. prosince 2010 v kostele svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu," uvedl Linhart. Díky benefičnímu koncertu se podařilo vybrat částku 700 tisíc korun na finanční podporu tohoto kostela, který vyrostl teprve před několika lety na jednom z největších ostravských sídlišť.

Kromě samotného volně šiřitelného videozáznamu o velikosti 2 GB si mohou fanoušci Jaromíra Nohavici z internetu stáhnout také kompletní obal tohoto DVD. Disk obsahuje záznamy písní Jako jelen, když vodu chce pít, Podzemní prameny, Ježíšek, Vlaštovko leť, Mám jizvu na rtu, Moje smutné srdce, Mařenka a Svatební.

Kromě Nohavici na videozáznamu vystupují hosté - akordeonista Robert Kuśmierski, houslistka Veronika Linhartová a klarinetistka Pavla Kovalová.STAHUJTE ZDE

Související

Jaromír Nohavica.

Hodonín odmítl zrušit Nohavicovi koncert. Po tornádu jsme si prošli peklem, lidé se potřebují odreagovat, vysvětluje starosta

Starosta Hodonína Libor Střecha přiznává, že na městské radě hlasoval pro uskutečnění pondělního koncertu písničkáře Jaromíra Nohavicu, ačkoli po ruské válečné invazi na Ukrajinu odmítl vrátit Puškinovu medaili, kterou umělci v roce 2018 udělil přímo v Kremlu diktátorský prezident Vladimir Putin. Vystoupení nejen ve vyprodaném kulturním domě proběhlo, ale mělo i obrovský úspěch. Rodiště Tomáše Garrigua Masaryka tak nenapodobilo Uherský Brod či Olomouc, jež Nohavicovi hraní zrušily. „Žijeme v demokratické společnosti, a proto jsem nechali čistě na lidech, zda na pana Nohavicu chtějí i v dnešní době přijít. Je nutné si uvědomit, že jsme si v Hodoníně prošli peklem. Nejprve nás zasáhl covid-19, kvůli němuž bylo vše zavřené, a loni v létě nás zdrtilo tornádo. Občané mají právo přijít na jiné myšlenky, odreagovat se od stresu,“ říká pro EuroZprávy.cz Libor Střecha.

Více souvisejících

Jaromír Nohavica

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy