Film a TV

Související články:

I na stará kolena vypadá Schwarzenegger pořád drsně.

Terminátora měl hrát O.J.Simpson, prozradil Schwarzenegger v novém dokumentu

Bývalý hráč amerického fotbalu O.J. Simpson měl být původně obsazen do kultovní role zabijáckého robota Terminátora ve stejnojmenném filmu. Producenti ale měli dojem, že by mu nikdo neuvěřil, že může někoho zabít, prozradil v novém dokumentárním seriálu Netflixu americký herec rakouského původu Arnold Schwarzenegger.
63. Zlín Film Festival Prohlédněte si galerii

Ve Zlíně odstartoval 63. ročník zlínského filmového festivalu "Zlín Film Festival"

Na 63. ročníku Zlín Film Festivalu se diváci mohou těšit na neuvěřitelnou nabídku 295 filmů z více než 50 zemí světa. Tento prestižní filmový festival, který se koná v Zlíně, nabídne bohatý doprovodný program vhodný jak pro školy, tak i pro celou rodinu. Od dnešního dne se do Zlína sjíždějí významné osobnosti z filmové branže, které přijely oslavit tuto událost. Vrcholem večera bude slavnostní předání Zlatého střevíčku, který obdrží herec Pavel Nový. Festival se koná v termínu od 1. do 7. června, takže návštěvníci mají celý týden na to, aby se ponořili do světa filmového umění.
Justine Triet a její film Anatomie pádu získal ocenění Zlatou palmu.

Zlatou palmu na festivalu v Cannes získal francouzský film Anatomie pádu

Na slavnostním zakončení 76. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Cannes byla udělena prestižní cena Zlatá palma za nejlepší film. Tuto ocenění dnes získal snímek Anatomie d'une chute (Anatomie pádu) od režisérky Justine Trietové. Tato čtyřiatřicetiletá filmařka se tak stala teprve třetí ženou v historii festivalu, jejíž dílo bylo oceněno hlavní cenou. V soutěži o Zlatou palmu se letos představilo 21 filmů, což svědčí o vysoké konkurenci a kvalitě prezentovaných děl.
Harrison Ford jako Indiana Jones

Očekávaný Indiana Jones si v Cannes vysloužil jen vlažný potlesk

Snímek Indiana Jones a nástroj osudu, pátý a zatím poslední díl série o dobrodružném archeologovi, si dnes na světové premiéře v Cannes i přes vysoká očekávání vysloužil jen vlažný pětiminutový potlesk, napsal server Variety. S těžkým srdcem se ale s diváky rozloučil herec Harrison Ford, představitel hlavní role, který už dříve prohlásil, že Indianu Jonese ztvárnil naposledy.
CANAL+

V Česku odstartovala nová streamovací služba CANAL+

Mezinárodní mediální společnost CANAL+ přichází na český a slovenský trh s novou streamovací službou. Po uvedení sportovního programu CANAL+ Sport s přenosy anglické Premier League a nového programu CANAL+ Action s filmovou a seriálovou tvorbou rozšiřuje CANAL+ své aktivity o streamovací platformu, která rozsáhlou VOD knihovnu a sedm lineárních kanálů. V květnu uvede v exkluzivní premiéře westernový seriál Django. CANAL+ se v České republice zaměří také na kvalitní seriálovou tvorbu vlastní produkce či koprodukční projekty, upozornila ve zprávě server EuroZprávy.cz.
Willis, Bruce

Bruce Willis a Demi Moore jsou prarodiči. Mají vnučku

První dítě herečky Rumer Willisové (34) je už na světě. Dcerka se jmenuje Louetta Isley Thomas Willisová, kterou na instagramu ukázala světu. Dítě si pořídila s partnerem Derekem Richardem Thomasem. O dceři v příspěvku psala jako o „čistém kouzlu“.
John Wick 4

Recenze: Akční nářez John Wick: Kapitola 4 je nejlepším dílem série

Po covidové odmlce se vrací Keanu Reeves jako odpadlík z tajné mezinárodní skupiny zabijáků, která provozuje věhlasné hotely Continental. Tentokrát se proti Wickovi postaví vedení organizace známé jako Vysoký stůl, které proti němu využije i jeho dávného přítele Caina (Donnie Yen). 
Herečka Gwyneth Paltrowová, autor: Andrea Raffin

Gwyneth Paltrow vyhrála soud kvůli srážce na sjezdovce

Hollywoodská herečka Gwyneth Paltrowová vyhrála soud s mužem, který ji žaloval kvůli zraněním utrpěným při srážce na sjezdovce v americkém státu Utah v roce 2016. Porota jednomyslně shledala, že Paltrowová srážku nezavinila a není zodpovědná za žalobcova zranění, uvedly tiskové agentury.
Petr Dvořák, generální ředitel České televize pro EuroZprávy.cz

Generální ředitel České televize Petr Dvořák bude obhajovat funkci

Současný generální ředitel České televize (ČT) Petr Dvořák bude obhajovat funkci. Serveru Seznam Zprávy sdělil, že před veřejnoprávní televizí jsou nové výzvy, kterých se chce účastnit. Dvořák stojí v čele televize druhé volební období, které mu vyprší na konci září. Rada České televize vyhlásila výběrové řízení na šéfa ČT v polovině února. Uzávěrka přihlášek je 17. dubna, vybírat ředitele s mandátem do roku 2029 budou radní v červnu.
film Ant-Man a Wasp: Quantumania

Recenze: Ant-Man a Wasp: Quantumania je jen nepodařená barevná estráda

Nový snímek z dílny Marvell Studios ukazuje, jak ještě nedávno nedotknutelný zdroj podařených komiksových filmů postupně vysychá a utápí se ve vlastní produkční nerozhodnosti. Sestupnou tendenci nezvrátil ani nový snímek, který je směsicí šablonovitého příběhu a generické nudy v barevném digitálním hávu. 

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

před 9 hodinami

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

před 10 hodinami

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

před 10 hodinami

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

před 11 hodinami

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy